FAQ – om baby hovedpuder

Skal en nyfødt baby sove med hovedpude?

Normalt siger man at der ikke er brug for en hovedpude til din baby det første år. Sundhedsstyrelsens anbefalingerne siger at man skal ligge ligesom vi står oprejst, altså fladt på ryggen.
Imidlertid kan nogle babyer få flade baghoveder, hvis de ligger for meget på ryggen når de sover. Til at afhjælpe dette er der lavet nogle specielt ergonomiske hovedpuder. De har en fordybning i midten som aflaster baghovedet. Disse hovedpuder kan man bruge til helt små babyer fra 0 – 6 måneder. Du kan læse mere om fladt hoved syndrom her.


Hvad er den rigtige hovedpude til dit barn?

baby hovedpuder eller ej

Uanset om din baby ligger på ryggen, maven eller på siden er det vigtigt at du vælger den rigtige hovedpude. Det gælder om at støtte en af de vigtigste og tungeste dele på kroppen. Din babys liggekomfort og kvalitet af søvn kan afhænge af rigtige valg. Små børn skal kun have en lille hovedpude som kun støtter nakken og ikke løfter hovedet for meget


Hvorfor vælge en hovedpude i silikoneskum?

Der er mange babyer der bliver forstyrret i deres søvn af sved og varme under søvnen. Silikoneskummet har en fremragende åndbarhed der tillader at dit barn kommer af med varmen når det sover. Faktisk tillader skummet en luftgennemstrømning på 97%, hvilket er er højere end nogen anden skumtype.


Kan hovedpuderne vaskes?

Ja, de kan vaskes i maskinen ved 60 grader, og tåler håndvask helt op til 95 grader.